5 Mayıs 2011 Perşembe | | By: Gokhan Caliskan

Lanetlenmis bir takim ve Aciyla beslenen bir sevda


Lacivert ile Mavinin geçişimi olan Şafak vaktinde yazılan Bu yazının anlamı en kısa özetiyle aynen başlıkta yazdığı gibi : Lanetlenmiş bir takım, ve acıyla beslenen bir mavi sevda; . Gerçekten anlaması zor bazı şeyleri.. Ne eksik diye düşünüyorum, hiçbirşey aklıma gelmiyor. Taraftar mı, futbolcu kalitesi mi, yönetim mi, tesis mi, stad mı? Kişisel fikrimdir, takımımızın yıllardır süre gelen başarısızlığı bunlarla ilgili değil.. Sanki lanetlenmiş bir takım gibiyiz.. Sevgimiz elbet ki değişmez sevdamıza ama, gerçekten, kendi yüreğime, ölene kadar şampiyonluk göremeyecekmişiz gibi hisler geliyor..
Bilmiyorum sadece bende mi var bu paranoya boyutuna varmış olan kötümserlik..

Sanki, en zor gol atan takım biziz gibime geliyor.. Yani, Fethiye deplasmanı mesela, hayal ettiğimde, eleştirdiğimiz futbolculari , Fethiyespor oyuncusu olarak hayal etsem, sanki gelir bize golü atar.. kaya mesela, adım atamıyordu bizde, tum toplari aliyordu ,şimdi kurtarici olmus yeni takımı Kartal da..Goztepe sampiyon oldu hayirli olsun.severiz de tribun olarak.3 adam verdik tayfun,orhan,murat gittiler orayi sampiyon yapip mutlu eglediler.ama bizde olmuyor iste..sampiyon elazigspor'da  baris durmaz ve onur guney,suleyman varlik konya'da dokturuyor.  3 yil once bu şehrin diğer takımında , bizim takımımızda varlık gösteremeyen, 3-4 isim vardı.. Ve yine o oyunculardı, onların şampiyonluğunda en önemli etken olan.. Aynı şekilde , bizim şu an ki oyuncularımızın ve hocamızı, kısacası hepsini pursaklara  versek.. Sanki bu grubun lideri olurlar.. Ne bileyim Emenike gelse birakin gol atmasini depar bile atamaycakmis sanki.. Gerçekten öyle hayal ediyorum hep.. Bizdeyken oynamıyordu, bak şimdi nasıl koşturuyor tarzından konuşmalar, o kadar küçüklükten beri beynime işlemişki, bu tip şeyler aklıma geliyor..

2 yil once.. İstenmediğimiz olaylar yaşandı.. Alnımıza leke sürünmeye çalışılan maçlar oldu.. 3 tane final maçı oynadık adeta.. Malum Takımla, Mersinle ve Güngörenle.. ilk 2 sini kaybettik.. Umutlar bitmemişti.. Geldik yine Güngören maçına.. Allah şahittir, geçen yıl ki takımımız, bana göre, son 10 yılımızın en güçlü kadrosuydu... Karaktersiz olanları da olsa , yetenek anlamında benim düşüncem odur, gerçekten kaliteli bir takımdık..
Güngören maçında, maç sonunda 17 şutumuz var, 9 u kaleyi tutmuş.. Bunlardan Erhan Namlının yanılmıyorsam 82. dk daki bir şutu var ki, nasıl kaleye girmediğini kimse anlamadı.. Güngörenin ise 2 şutu var.. biri direkten döndü, diğeri gol zaten.. Bir takım bir maçı anca o kadar iyi oynayabilir di, sonucunu alamadık.. Aynı şekilde, biz hiçbir zaman , öyle bir galibiyet alamadık bu tür büyük maçlarda.. Giresun maçında, giresun oynadı bizim 2 yil once oynadığımız oyunu..Ama sonucu aldı giresun.. 2 yıldır rolleri değiştik, ama 2 yıldır yine acıyı yaşayan yine biz olduk..

Şimdi bu sezonumuza bakalım.. bazi maclarda oyuncularda bir ruhsuzluk, bir isteksizlik vardı.. Kimsenin hakkını yemeyelim, son maçlarımızda, hepsi elinden geleni yapmaya çalışıyor. X maci yenmemiz gerekiyor, 90 dakika oynuyorsun, olmuyor..Fethiyeyi yenmemiz gerekiyor , 90 dakika oynuyorsun olmuyor.. Biz puan kaybettikçe, rakiplerimizde puan kaybediyor.. Bu nedenle bir sonraki hafta için umut yapmaya başlıyoruz. Elbetteki umudumuzu kaybetmemeliyiz .. Fakat, bu hastalık öyle bir işledi ki içime, takımım 2-0 öne geçse bile, son düdük çalmadan bu gönlüme rahatlık gelmiyor..

Olmuyor.. Lanetlenmiş bir takımız gibi hissediyorum bazen..Belkide Tanrım..Havasıyla değil, insanlarıyla kirlenmiş olan bu Dünya da , Mavi Sevdalılara bu mutluluğu henüz layık görmedi.. Sevdamız o kadar temiz ve saf ki , bu Dünyaya yakışmıyor.. Şimşekler Grubuna ve diğer Demirspor taraftarlarına , en büyük hayranlığım.. ses telleri , davulu nasıl çaldıkları, deplasmana kaç kişi gidildiği, yapılan tezahüratların orjinalliği vs değil..En büyük hayranlığım: Gerçekten, Gelmeyen Başarısızlığa rağmen, Artan bu Sevgidir..Birbirimize Omuz omuza destek olmaya o kadar ihtiyacımız var ki bu kritik dönemde..Gecen sene mardan'da ilk turda elendigimiz tavsanli cikti.bize son 5 yilda rakip olan herkes ya super ligde ya bank asya'da zaten.karabuk,buca,mersin,adana,kartal,giresun,gungoren,bolu,tavsanli,akhisar.. deniliyor ki Antalya'da oynanacakmis yine maclar.bu sefer takimlar daha disli.favori degiliz isin acikcasi. Bu sefer olur mu dersiniz? 

Hep umutlandiriyorsun bu sefer  Utandirma be Adana Demir!

not:tam 2 yil once yazmistim bu yaziyi.Gordum ki takimlarin ismi degisiyor sadece ne aci!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

inşallah çıkacak abi ADS söz bende bir gün gidip destekleyecem sizi :)

Yorum Gönder